Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

RANGERING: Vurdering af Esbjerg Energy - fra målmænd til forwards

Foto af DIU

Hockeytinget er klar med en aktuel vurdering af Esbjerg Energy.

Af

Præmissen: Hockeytinget.dk vurderer alle trupper i Metal Ligaen denne juli måned. Vurdering er lavet ud fra truppernes nuværende status og har dermed mulighed for at rykke sig i positiv eller negativ retning med yderligere signings. Rangeringen vil blive opdateret løbende sommeren igennem.

Stjerneskala
★ = Ikke niveau til Metal Ligaen
★★ = Godkendt Metal Ligaen-niveau
★★★ = Godt Metal Ligaen-niveau
★★★★ = Top Metal Ligaen-klasse
★★★★★ = For god til Metal Ligaen

Næste hold for skud er Esbjerg Energy.

Målmænd: ★★★ = Godt Metal Ligaen-niveau

Mathias Seldrup
Kasper Krog
 
Kommentar:
To unge målmænd skal igen vogte buret i Esbjerg, men Nicolaj Henriksen er byttet ud med Kasper Krog. Som nævnt under SønderjyskE-rangeringen, så er det bytte i erfaring et lille plus sønderjydernes vej, men med Henriksens skadeshistorik, så får Esbjerg omvendt en mand, der måske vil være til rådighed stort set hele sæsonen, og en ung målmand, som er sulten for udvikling og har vist gode prøver allerede.

Men det er Mathias Seldrup, der er den, og han kommer til at stå mindst 35 kampe i grundspillet. Han gjorde det forrygende i sidste sæson, og har i flere sæsoner vist store prøver på sine evner, og nu går han til sin første sæson som sikker førstemålmand, selvom han reelt allerede har spillet sig til at være det i løbet af de seneste par sæsoner.

Nogle vil spørge, hvorfor Seldrup og Esbjerg kun får 3, når Lillie f.eks. får 4 i Rungsted. De to er ganske korrekt ret sammenlignelige som unge målmænd, tidligere juniorlandsholdsmålmænd, bejlere til seniorlandsholdet, og førstemålmænd på tophold i Metal Ligaen. Forskellen er, at Lillie har taget sit hold til at vinde DM, mens Seldrup også har fået sit gennembrud, men stiger til et nyt niveau – og et 4-tal - hvis han tager Esbjerg tilbage ind i medaljekampen.
 
Backs: ★★★ = Godt Metal Ligaen-niveau

Trawis Brown
Jannik Christensen
Simon Grønvaldt
Anders Koch
Andreas B. Pedersen
Jeppe Vinther
Travis Walsh
 
Kommentar:
Meget afhænger af de nye udlændinge, og Simon Grønvaldt skal komme med sit allerbedste niveau og sin bedste sæson til dato, hvis ikke Esbjerg skal få lidt defensive udfordringer indimellem. Det ligner, at der er gjort plads til en udlænding mere senere på sæsonen, men Pederson/Dresler har været mestre – bogstaveligt talt – til at afvente efterårets gang, for så at ramme et højt niveau efter jul.

Anders Koch og Jeppe Vinther kan gøre en forskel, hvis de træder et skridt op for de seneste sæsoners faste islæt i mange minutter i defensiven, Anders Krogsgaard.
 
Forwards: ★★★★ = Top Metal Ligaen-klasse

Valdemar Ahlberg
Niklas Andersen
Trevor Cheek
Grayson Downing
Andreas Grundtvig
Sune Hjulmand
David Madsen
Jesse Mychan
Zach Pochiro
Jonas Torbensen
Christian Wejse
Brett Welychka
 
Kommentar:
Hele fem udlændinge og i hvert fald 2-3 solide danskere. Så er de tre kæder på plads, og hvis et par af de nye imports bliver stærke og blander sig i top-10 på ligaens pointliste, så er Esbjerg meget langt i jagten på en tilbagevenden til top-4.

Niklas Andersen og Wejse viste klassen og nye niveauer i dele af sidste sæson, hvor de i perioder var med i Esbjergs bedste kæder, og gør de det igen, så får Energy tre stærke kæder, med mindre der er skudt helt ved siden af på udlændinge.

Grundtvig har udviklet sig, og kommer til at dominere endnu mere i denne sæson, og David Madsen kan også få gennembrud, mens Ahlberg er et eksempel på vestjydernes tæft for at hente talenter til Esbjerg, som vi for et par sæsoner siden så det med Grundtvig.

''Angreb er det bedste forsvar'' skal praktiseres i Esbjerg med den aktuelle trup.